Informatie voor kandidaten

Ben je op zoek naar een (nieuwe baan) als opticien, contactlensspecialist, optometrist of verkoopmedewerker in de optiek? Of liever als vertegenwoordiger in de buitendienst? Dan help ik je graag verder! Als je beslist om mij te laten zoeken naar een leuke nieuwe baan wordt je compleet ontzorgt.

Ik begin altijd met een goed gesprek om precies te weten te komen waar jouw wensen en ambities liggen. In sommige gevallen gebruik ik ook het DISC-model. Dit is een handige tool om te kijken bij welke werkgever jij goed past. Alle informatie samen vormt zicht tot een advies met vaak meerdere opties van werkgevers waar ik je voor kan stellen. Belangrijk om te weten is dat jij de uiteindelijke keuze maakt waar dit gebeurt. Ik neem geen stappen zonder met jou te overleggen.

In het proces van één of meerdere gesprekken tot aan het zetten van een handtekening onder de arbeidsovereenkomst sta ik naast u en ben ik een klankbord voor eventueel overleg. Samen zorgen we ervoor dat de reis naar een nieuwe baan prettig verloopt.

Graag tot horens,

Barbara de Blok

Veel gestelde vragen

Er zijn een aantal vragen die ik regelmatig krijg van mensen die ik spreek. Deze som ik graag op, zodat je direct weet waar je aan toe bent.

Q: Zijn de bemiddelingsdiensten die ik aanbiedt gratis?

A: Jazeker! Voor kandidaten die ik bemiddel worden er geen kosten in rekening gebracht.

Q: Kom ik direct in dienst bij de werkgever?

A: Ja, je komt direct in dienst bij de werkgever. Er worden geen uitzend of detacheringsconstructies opgezet.

Q: Ik vindt het voeren van sollicitatiegesprekken erg lastig. Kan Eyewear Trends & Recruitment mij daarbij helpen?

A: Dat is zeker een mogelijkheid waar ik bij kan helpen. We kunnen dit samen oefenen zodat het wat soepeler voor je voelt.

disc-schijf

DISC Model

“Elk mens is uniek en heeft zijn eigen geschiedenis.” 

In mijn recruitment activiteiten werk ik graag met het DISC model. DISC is een ideale tool om te kijken bij welke
werkgever jij goed past. Denk daarbij aan de manier waarop je communiceert, behandeld wil worden en de manier waarop goed samen wordt gewerkt. Bij het DISC model is niets goed en niets fout. Het helpt je simpelweg verder met een nog beter inzicht krijgen over jezelf.